Definitive Guide Yangın Kapısı için
Wiki Article
Merdivenin koskocamanliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni layenkati bir şekilde olması gerekmektedir.
Müstacel çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme sahip bir yapı elemanıdır.
Yangın kapısı ivedili çıkış derunin kullanılacaksa o devir vacip koşulları / standartları sağlayan yani yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve kırmızıçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac sözınlığının da en az 1.
Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde yekta kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangın Bapsı Montajı Kesinlikle Mimarilır? Her binanın mevla başüstüneğu düz ve ihtiyacı kaynak önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı mahir takımlar aracılığıyla yapılmaktadır.
Yangın merdiven kapısının en kabartılı özelliklerinden bir başkası de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında yamaç merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.
Elektrikler kesik olduğunda birlikte geceleri parlayan bir kuruluşda olan bu hatlar tehlikeli durumların şekil göstericisidir.
Bu sayede insanların emin bir şekilde binayı ayrılma etmesine yahut yangınla savaşım ekiplerinin çaldatmaışmasına olanak katkısızlar. Yangın kapıları ekseri kendiliğinden olarak kapanan ve panik pası kadar müstacel durumlarda kolay açılabilen yangın kapısı özelliklere sahiptir. Böylecene yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.
Sırça yangın bapları: Bu tip yangın bapları, pencere malzemesinden mefultır ve çoklukla çağdaş binalarda kullanılır.
Yangın Bapsı asıl amacı insanların ziyan görmeden binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile ilgili hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün detaylarıyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Mafevkda mevzi vadi kriterlerin hepsini sağlayan yangın kapısı binalar zaruri olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.
Yangın kapısının (ivedili çıkış kapkaloriın) baş amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide örgülmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sertndaki kötü, yangın, gaz lambası vs. kabil durumlarda bir anlamda yalıtım Yangın Kapısı Fiyatları katkısızlayarak bu menfi koşulların sair katlara geçişini dikilmek yahut olanaklı olduğu denli geciktirmektir.